Skip to main content
Top of the Page

Op 13 september 2022 bezochten we het maatwerkbedrijf A-kwadraat. Het eerste VCK lid dat een EFQM certificatie behaalde met 4 sterren!

Een maatwerkbedrijf met ambitie

A-Kwadraat biedt werk aan meer dan 600 mensen. Als maatwerkbedrijf houden ze rekening met alle capaciteiten en mogelijkheden die haar medewerkers bieden. Geen eenvoudige taak, maar een waar ze duidelijk in uitblinken. Na een korte introductie, kregen we een zicht op een van de vele business units van de organisatie. We werden verwelkomt door mensen die stuk voor stuk enthousiasme uitstraalden. 

Wat begon in een klooster zo'n kleine 60 jaar geleden is uitgegroeid tot een echt productiebedrijf. Het is niet de ambitie van A-kwadraat om zich te richten op groei, maar eerder op het ontwikkelen van een duurzame organisatie met de uiterste zorg voor haar medewerkers. Daarnaast wil het dat doen door zich te profileren en te meten aan anderen om gericht doelen uit te zetten naar een succesvolle toekomst.

EFQM als kompas

Enkele jaren geleden was A-kwadraat op zoek naar een model dat hen zou helpen in het behalen van subsidies van het departement werk en sociale economie (WSE).  Desondanks enkele voor de hand liggende keuzes kozen ze voor een ambiteuzer model en kwamen ze uit bij EFQM. De voorbereidingen voor de certificatie waren intens, de beloning groot. Ze behaalden een 4 sterren certificaat volgens het vernieuwde model als eerste in België. Een maatstaf werd gezet. Toch blijft de ambitie groot, nieuwe doelstellingen werden gezet, de planning naar het volgende assessment zijn in gang gezet. 

Het werd een aanstekelijk bezoek waar duidelijk werd dat het mogelijk is om iedereen mee te krijgen. Leiderschap dat steevast gelooft in continu verbeteren en een team dat als een blok achter haar CEO staat en gelooft in de doelen die vooropgesteld worden. Een mooi voorbeeld van hoe 'morgen beter doen dan vandaag' in de praktijk kan omgezet worden. 

Wens je meer info over EFQM? Ga dan zeker een kijkje nemen op onze EFQM pagina!

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top