Skip to main content
Top of the Page

Over Xelyo

 

Samen voor kwaliteit. Samen vooruit. Samen voor duurzame groei.
Dat is Xelyo.

Wij zijn een netwerk van professionals uit meer dan 200 organisaties. We delen dezelfde missie.

 

Onze missie

Xelyo verbindt organisaties die geloven in kwaliteit als duurzame hefboom om het morgen beter te doen dan vandaag.

 

Onze visie

Xelyo gaat voor een duurzame toekomst waarin organisaties doordrongen zijn van kwaliteit.

 

Onze waarden

Onze missie en visie realiseren we vanuit onze vier waarden. Zij zijn ons kompas om het morgen beter te doen dan vandaag.

Verbindend

Xelyo verbindt iedereen die streeft naar kwaliteit. We wisselen ideeën uit om kwaliteit duurzaam te verankeren. We vormen een veilige en hechte community waarin we elkaar inspireren en van elkaar leren. Zo stuwen we elkaar vooruit.

Inspirerend

In onze netwerken en activiteiten inspireren en prikkelen we elkaar. We verkennen samen innovatieve ideeën. We zoeken oplossingen voor uitdagingen. We motiveren elkaar als we op weerstand botsen. Zo stimuleren we elkaar om morgen beter te doen dan vandaag.

Geloofwaardig

Kennis over kwaliteit en duurzaamheid is onze leidraad. Inzichten uit de praktijk vormen onze toetssteen. Samen bespreken we nieuwe inzichten en wisselen we ervaringen uit vanuit onze eigen diverse achtergronden. Zo verzekeren we een betrouwbare en geloofwaardige kijk op kwaliteit. Een kijk die werkt in de praktijk.

 

Inclusief

Groot of klein. Met of zonder ervaring. Iedereen die binnen zijn organisatie werkt aan een betere kwaliteit, kan lid worden. We verschillen maar delen wel dezelfde mindset. We dagen elkaar uit om kwaliteitsdoelen te halen en om duurzaam te groeien. Zo zetten we samen stappen vooruit naar meer kwaliteit.

Onze geschiedenis

Al meer dan 35 jaar inspireert Xelyo tot een vernieuwende kijk op kwaliteit, innovatie en talent in hun onderlinge samenhang.

Xelyo werd opgericht als het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg in 1985 door Gaston Geens, voorzitter van de toenmalige Vlaamse Executieve. Al meer dan 35 jaar inspireert Xelyo tot een vernieuwende kijk op kwaliteit, innovatie en talent in hun onderlinge samenhang. Over de jaren heen evolueerde de organisatie van een kenniscentrum tot een ledenorganisatie met meer dan 200 organisaties.

Vandaag heet het Vlaams Centrum voor Kwaliteit ‘Xelyo’. Het netwerk verbindt organisaties die geloven in kwaliteit. Vanuit de waarden verbondenheid, inspiratie, geloofwaardigheid en inclusiviteit inspireren we elkaar om morgen beter te doen dan vandaag.

Sinds de oprichting zetten de volgende voorzitters hun schouders onder Xelyo:

  • 2019: Jaak Van Royen
  • 2009: Johan Vermeersch
  • 2006: Ingrid Lieten
  • 2004: Geert Bruyneel
  • 1997: Marc Clockaerts
  • 1992: Julien de Wilde
  • 1989: Michel Steyaert
  • 1985: Marcel Dierckx

Kwaliteit over de grenzen heen

Xelyo is een sterk internationaal netwerk. Dat danken we aan de kennis en ervaring die we delen met partners over de hele wereld.

Xelyo staat zelf in contact met tientallen internationale kwaliteitsorganisaties. We gaan actief op zoek naar verrassende goede praktijken of nieuwe inzichten bij de uitdagingen die onze leden signaleren. Via ons netwerk contacteren we experten voor conferenties, webinars, artikels voor de website …

Xelyo is lid van de European Organisation for Quality (EOQ) die de Europese landen verenigd rond kwaliteit. Naast deze Europese contacten heeft Xelyo samenwerkingen en partnerschappen met CAQ Shangai Association for Quality (China), MQQ Quebec (Canada), IAQ (International Academy for Quality, ASQ (America) en EFQM (European foundation for Quality).

 

Jouw contactpersonen bij Xelyo

Wil jij ook de kwaliteit verbeteren van je eigen organisatie of zit je nog met een vraag, dan kan je steeds terecht bij:

 

An Kint

 

Directeur

Je kan bij mij terecht met al jouw vragen over Xelyo en de opportuniteiten voor jouw organisatie.

[email protected]

+32 (0)496 55 07 07

 

Thomas Sear

 

Content & Communicatie

Je kan bij mij terecht voor al jouw praktische vragen over content, events en de werking van Xelyo.

[email protected]

+32 (0)477 47 54 98

 

Laure Van Mol

 

Administratie

Je kan bij mij terecht voor al je vragen rond facturen, betalingen, of andere administratieve gegevens.

[email protected]

+32 (0)496 55 07 07

Ontdek ons aanbod

Benieuwd naar alle mogelijkheden die Xelyo jou te bieden heeft?
Ontdek het dan hier:

Ontdek ons aanbod

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top