Skip to main content
Top of the Page

Wat is kwaliteit?

De pijlers van kwaliteit volgens Xelyo

 

Xelyo gelooft niet in één definitie van kwaliteit. Wij geloven dat kwaliteit intrinsiek verbonden is met streven naar excellentie. Morgen beter doen dan vandaag.  

Het creëren van een kwaliteitscultuur van steeds beter vergt kennis en training maar vooral het leren genieten van het verbeteren op zich. Niet alles zal altijd lukken maar we kunnen telkens bijleren en het bij een volgende poging beter doen. Stilstaan om te kijken naar wat je al bereikt hebt maakt daar integraal deel van uit. 

Missiegedreven

Waarom doen we dit allemaal? De missie geeft de kernwaarden van de organisatie weer en is een belangrijke motivator om wat we doen steeds beter te doen.

Klant centraal

De essentie van kwaliteit is het streven naar meerwaarde voor de klant. Een focus op efficiëntie ten koste van de klantenervaring zal op lange termijn altijd nefast zijn voor een organisatie.

Duurzaam

Onze gezamelijke kennis over verbeteren kan aangewend worden om duurzaamheidsprojecten meer kans op slagen te geven en om de grenzen van de organisatie een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld.

Lerend vermogen verhogen

Leren uit fouten, nieuwsgierig blijven en openstaan voor nieuwe technieken en manieren van werken creëren een actieve omgeving. Levenslang leren is niet op te leggen als een last, maar te stimuleren als een lust.

Bewust over verspilling en schaarste

“Te veel” wordt snel aangepakt maar ook “te weinig” kan leiden tot kwaliteitsproblemen in een organisatie. Zowel verspilling als schaarste verdienen voldoende aandacht en de nodige actie.

Talent optimaal tot recht laten komen

“Een organisatiecultuur kan ontstaan uit wat mensen doen als je niet zegt wat ze moeten doen”. Investeren in het talent van mensen verhoogt de kennis en de betrokkenheid van iedereen bij het uitbouwen van een cultuur van voortdurend verbeteren.

Efficiëntie in functie van effectiviteit

“Het goed doen” verwijst niet enkel naar kwaliteit maar ook naar kost en snelheid. Stilstaan bij de effectiviteit van elke activiteit is dus minstens even belangrijk als de efficiëntie waarmee ze wordt uitgevoerd.

Open voor innovatie

Als er iets is wat we van onze kindertijd moeten behouden dan wel de eigenschap om in verwondering naar de wereld om ons heen te blijven kijken. Maar innovatie is maar nuttig als het leidt tot een grotere effectiviteit, een meerwaarde voor klant en organisatie.

Lees verder

Wil je meer te weten komen over hoe Xelyo naar kwaliteit kijkt? Lees dan hieronder verder.

Kwaliteit volgens Xelyo

 

 

Gerelateerde content

Article
Data pager
Data pager
Page size:
 83 items in 28 pages
Show all 83
  • Klanten
  • Kwaliteitscultuur
  • Ledencontent
An Kint

De klant centraal stellen: waar kan je op letten?

September 28

De verwachtingen van de ontvanger van dienst of product, zijn het ware noorden waar de organisatie zich moet naar richten. Maar hoe ga je hiermee om?

28/09/2023 00:00:00
  • Change Management
  • Continu verbeteren
  • Global Quality
  • Ledencontent
An Kint

Hoe meet je de maturiteit van jouw organisatie over de grenzen heen?

September 27

Hoe krijg je vat op de maturiteit van je organisatie als je sites over meerdere grenzen heen reiken? In dit artikel zetten we je op weg.

27/09/2023 00:00:00
  • Achter de schermen
  • Xelyo
Thomas Sear

Een blik achter de schermen van Etex

September 13

Op 12 september was het Xelyo netwerk te gast bij Etex Kapelle-op-den-Bos. Met meer dan 160 vestigingen wereldwijd blijft deze organisatie aan een gestage groei verder draaien, ondanks de volatile grondstoffenmarkten.

13/09/2023 00:00:00

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top