Skip to main content
Top of the Page

VAMED - EFQM Global winnaar van 2022

  • Continu verbeteren
  • EFQM
  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: April 3

VAMED – KMB werd in oktober 2022 uitgeroepen als winnaar van de EFQM global award met 7 diamanten. Ontdek hieronder wat dit betekent en waarom zij geloven in het EFQM-model voor een succesvolle toekomst te verzekeren. 

Kwaliteit in de gezondheidszorg

 

De EFQM Global award: 

De EFQM Global Excellence Award is een van de meest prestigieuze onderscheidingen op het gebied van kwaliteit en business excellence. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, hun resultaatgerichte benadering, hun leiderschap en hun focus op klanttevredenheid en de betrokkenheid van medewerkers. Enkele winnaars van de voorbije edities zijn: Infineon Technologies AG (Oostenrijk), Robert Bosch GmbH (Duitsland), Radisson Blu Hotel (Frankrijk) en AGC Flat Glass Europe (België).

 

Vereinigte Anstalten für Krankenpflege und Medizintechnik

VAMED is een internationale organisatie gespecialiseerd in planning, ontwikkeling en exploitatie van gezondheidszorginfrastructuur en -diensten. Het bedrijf werd opgericht in 1982 in Wenen, Oostenrijk en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van gezondheidszorgdiensten en -oplossingen, met vestigingen in meer dan 90 landen wereldwijd met meer dan 20.000 werknemers. 
In 2002 werd het overgenomen door de Fresenius Group. Sindsdien heeft het meer dan 900 projecten gerealiseerd, waaronder de bouw en het onderhoud van enkele van de grootste en meest geavanceerde ziekenhuizen ter wereld. 

 

VAMED en EFQM

Sinds 2005 maakt VAMED gebruik van het model voor haar organisatie te beoordelen en verder te verbeteren. De RADAR logica is een essentieel onderdeel geworden om de focus te behouden op het volledige ecosysteem van de organisatie en de verstandhouding met de klant te ondersteunen.

Over de jaren nam VAMED deel aan verschillende assessments en ontving verschillende erkenning. In 2015 won het voor de eerste keer een EFQM excellence award in de categorie ‘meerwaarde creëren voor de klant’. Daarna gingen ze nog 5x aan de haal met prijzen in verschillende categorieën. Dit jaar wonnen ze voor het eerst de global award. 

Ondanks de vele prijzen, gaan ze uit van het EFQM-model als een middel om lange-termijn samenwerkingen aan te gaan en verbeteringen door te voeren. Voor VAMED zijn er 5 EFQM doelstellingen op lange termijn: 
 
  1. De bestaansreden van VAMED verder uitlijnen.
  2. Mensen trainen en verenigen met het management als rolmodel: een 3-daagse EFQM-training voor het management werd gevolgd door een training voor alle werknemers.
  3. Het voortdurend uitvoeren van self-assesments, customer assessments en award applicaties. Deze ondernemingen leiden tot het vaststellen van prioriteiten voor verdere ontwikkeling.
  4. Het model verenigen met het DNA van de organisatie, waarbij de weg de beloning vormt en erkenning de motivatie. Hierbij zetten ze een sterk Business Excellence team in om doelen uit te zetten en helder te communiceren dooreen de organisatie en erbuiten.
  5. Netwerken is eveneens een belangrijk onderdeel om te leren van klanten en contacten buiten de organisatie.

 

Waarom aan de slag gaan met EFQM volgens VAMED

VAMED is overtuigd dat het EFQM-model een uitstekend middel is voor organisaties met een complexe stakeholder structuur. Het helpt om eenheid te creëren doorheen de organisatie en gemeenschappelijke doelen vast te stellen. 

Bovendien biedt EFQM een groot netwerk van uitwisseling en samenwerking over de hele wereld, wat helpt om ervaringen en kennis uit te wisselen tussen organisaties in verschillende landen en industrieën. 


Wil je zelf aan de slag met EFQM? Of wens je meer informatie? Ontdek dan hier wat Xelyo voor jou kan betekenen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top