Skip to main content
Top of the Page

Xelyo Continuo februari-maart 2024

  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: March 25

Elke maand delen we graag een overzicht van wat er werd besproken tijdens onze ledenmeetings. Een tipje van de sluier als het ware van wat je aan inzichten kan verwachten tijdens onze (digitale) bijeenkomsten. Als lid kan je steeds via de links verder lezen. Alvast veel lees en leerplezier gewenst!

Jouw maandelijkse netwerkinzichten

 

In februari mochten we kennis maken met Buildwise. Bart Coemans wist ons te verwelkomen op zijn indrukwekkende hoofdkantoor te Zaventem en gaf ons een korte introductie rond het vroegere WTCB, een onderzoekbureau dat haar focus op de toekomst stevig heeft aangescherpt met een nieuwe naam en een nieuwe strategie. Het bezoek werd een eye-opener over kwaliteitssystemen, AI opportuniteiten en inzichten in de toekomst van de bouw. 

Ook in maart kregen we een fantastische presentatie te horen, ditmaal te Schellebelle. Julie Bockstaele van Van de Velde gaf er ons een indrukwekkende inkijk in het Supplier Quality Management en het de uitdagingen rond leveranciers. De zorg en het vertrouwen dat in leveranciers wordt gesteld vereist extra aandacht voor deze modeorganisatie die meer dan 500 nieuwe modellen per jaar produceert.  Julie legde als Quality Assurance Manager haar kaarten op tafel en verwende het netwerk met een knappe presentatie. 

Maart hield ook heel wat interessante topics in. Zo sprak Tim Steenwinckel van Agentschap Integratie en Inburgering over Datamanagement vanuit zijn ervaringen met zijn Data Management Framework. We kregen een heldere uiteenzetting tijdens zijn Quality Talk webinar over datakwaliteit, data architectuur, master & reference data, meta data en data governance. Daarnaast spraken we onze leden tijdens de Taskforce over het doorbreken van silodenken. Een gedachtegoed dat nog steeds de bovenhand durft nemen. Geen simpele kwestie, maar een belangrijk aandachtspunt voor vele organisaties om de samenwerking te bevorderen. 

Tenslotte willen we ook onze leden Kaliber en A-kwadraat via deze weg nogmaals feliciteren met het behalen van hun EFQM certificaten. Beide lidorganisaties behaalden een extra ster in hun erkenning volgens het nieuwe EFQM model. Proficiat! 

 

Na de paasvakantie vliegen we er terug in, dus neem zeker een kijkje in de agenda! Hieronder vind je een verwijzing naar alle tips en verslagen die we verzamelden na de activiteiten over de voorbije weken. Veel leesplezier gewenst!

 

AI en kwaliteit bij Buildwise

 

Buildwise is hét aanspreekpunt voor bouwbedrijven om meer te weten te komen over de opportuniteiten en innovatieve mogelijkheden in de bouwsector. Als je ingeschreven bent in de KBO, ben je automatisch aangesloten bij Buildwise en kan hierdoor ook gebruik maken van Buildwise’s ondersteuning voor advies, technische ondersteuning, opleidingen en normen. Het netwerk kreeg er alvast zeer interessante inzichten rond AI, kwaliteitssystemen en Lean! 

AI en Kwaliteit bij Buildwise (enkel voor leden) 

Een blik achter de schermen

 

Supplier Quality Management bij Van de Velde

 

Een belangrijk aspect van Van de Velde's Supply Chain management is het proactief aanpakken van uitdagingen. Waar vroeger hard werd ingezet op kwaliteitscontrole, probeert men er nu hard gewerkt aan tests en samenwerkingsprojecten. Julie Bockstaele nam het netwerk mee in haar verhaal tijdens een uiterst interessant presentatie.

 

Supplier Quality Management (enkel voor leden)

Een blik achter de schermen

 

Doorbreek het silodenken!

 

Silodenken blijft tot op vandaag een moeilijke horde om te overkomen op de weg naar verbetering en samenwerking. Een gedachtegoed die vaak op verschillende niveaus van de organisatie vastgeworteld zit. Lees hieronder als lid wat je kan doen om hieraan te werken.

 

Ontdek enkele inzichten van het netwerk (enkel voor leden)

 

Erkenning voor de hele organisatie!

 

Continu verbeteren, het is en blijft een lange weg waar het einde een onbereikbare bestemming lijkt te zijn. Toch is het belangrijk om elke verbetering te zien als een stap dichter bij een uitmuntende organisatie. Lees hieronder hoe de weg naar een EFQM certificering A-kwadraat en Kaliber naar succes leidt!

 

Recognised by EFQM

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top