Skip to main content
Top of the Page

Elke maand delen we graag een overzicht van wat er werd besproken tijdens onze ledenmeetings. Een tipje van de sluier als het ware van wat je aan inzichten kan verwachten tijdens onze (digitale) bijeenkomsten. Als lid kan je steeds via de links verder lezen. Alvast veel lees en leerplezier gewenst!

Jouw maandelijkse netwerkinzichten

 

In oktober konden we na meer dan 4 jaar eindelijk langs bij Xelyo lid, Pfizer. De reacties die we kregen na het bezoek waren unaniem positief! Om er enkele te quoten: 'Zelfs in zo'n groot bedrijf zijn dezelfde zaken cruciaal : het management moet achter kwaliteit staan én je wilt dat de kwaliteitscultuur elke medewerker bereikt - De meldingen van bijna ongelukken en bijna kwaliteitsissues bieden een heel proactieve aanpak' - 'Veel dingen geleerd en gezien, vooral het Schok-systeem is een interessante methode om toe te passen' - 'Kwaliteit wordt gedragen door de werkvloer: Het kan!'.  

Daarnaast kwam het netwerk samen rond Circulaire Economie tijdens de webinar van Sunil Thawani en bespraken we risicomanagementtools en hoe je een management review kan indelen! 

Ook achter de schermen stond er heel wat te gebeuren. De kandidaten van de Business Excellence Award kwamen voor tijdens de jurering en de voorbereidingen voor de Quality Day draaien op volle toeren! In november mag je over beiden nog heel wat info verwachten! 

 

Heb jij je ticket voor de Xelyo Quality Day al?

 

De Quality Day is een mooi conglomeraat van wat je kan terugvinden bij het Xelyo netwerken: in gesprek kunnen gaan met een verzameling aan professionelen gericht op verbetering door kwaliteit, het delen van inzichten en ervaringen, je laten inspireren door sectoren die ver verwijderd zijn van je eigen professionele omgeving... Kortom, een dag om met stip in je agenda te zetten! Benieuwd naar het programma? Ontdek het hier en bestel nu je ticket!

Pfizer: "The power of Quality"

 

In 2019 won Mieke Lemmens, de Director Operational Excellence in Puurs, de Xelyo Business Excellence Award voor het opzetten van ELZA: ‘Elk lot zonder afwijking’. Een indrukwekkend kwaliteitsprogramma dat nog steeds aan de basis ligt voor een nagenoeg feilloze productie. Op 6 oktober was het netwerk te gast in de CSP(Center for Secondary Packaging) afdeling van Puurs. In dit artikel vind je enkele belangrijke inzichten van deze dag

 

De link tussen kwaliteit en circulaire economie

 

We produceren nog steeds teveel waste! Slechts 7% van onze globale economie is circulair. Daarom is het belangrijk om naar alternatieve manieren van ondernemen te kijken. Kwaliteitstandaarden en -management kunnen de link vormen naar een circulaire toekomst. Herbekijk en download hun presentatie als lid van Xelyo (EN).

 

Wie zijn onze partners tijdens de Quality Day?

 

 

12 tips bij het inrichten van de management review

 

Management reviews vormen het ideale moment om ervoor te zorgen dat je vinger aan de pols houdt met het hoger management en omgekeerd, dat het management betrokken blijft bij de managementsystemen, de uitdagingen en de verbeteringen binnen de organisatie. Ontdek hier als lid waar je op kan letten. 

 

Risicomanagementtools: waar kan je op letten?

 

Risicomanagement houdt heel wat uitdagingen in: het aanmaken van risk registers, escalatiepaden opstellen, coördineren van initiatieven, quoteren… Ontdek hier als lid welke tools en methodieken je kunnen bijstaan in het bewaren van een duidelijk overzicht?

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top