Skip to main content
Top of the Page

Xelyo Quality Talk: Meer kwaliteit voor minder geld

  • Ledencontent
  • Organisatieontwikkeling
  • Procesmanagement
Auteur: An Kint

Gepubliceerd op: April 28

Op 27 april presenteerde Ilse Gilio van Allanta haar Quality Talk: 'Meer kwaliteit voor minder geld'. Daarin legde ze uit hoe men met behulp van 5 kwaliteitsprincipes, kwaliteit als meerwaarde voor de organisatie kan zien.

Log in als lid om het artikel te lezen.

Kwaliteit als meerwaarde

 

Ilse Gilio geeft in deze quality talk een mooi overzicht van enkele kwaliteitsprincipes die helpen om meerwaarde te creëren in je organisatie. Deze 5 principes zijn:

  1. Hoe focus houden op gestelde doelen

  2. Nuttige KPI’s die jou helpen om tijdig bij te sturn

  3. Verliezen beperken door gestandaardiseerd te werken

  4. Duidelijkheid scheppen in rollen en verantwoordelijkheden

  5. Stoppen met brandjes blussen en gaan voor robuuste oplossingen

 

De koers behouden

 

De strategie om de missie van de organisatie te volbrengen bepaalt de koers van je organisatie. Toch is het hierbij belangrijk om af en toe een stap terug te durven nemen. Op die manieren kunnen de juiste opportuniteiten teruggevonden en benut worden.

 

Leading en lagging KPI's

 

Om iedereen in dezelfde richting te krijgen is het belangrijk om te blijven meten, te analyseren en te verbeteren waar nodig. Toch wordt er nog al te vaak vertrouwd op lagging KPI's. Hierbij wordt er gemeten na de feiten in plaats van te meten wanneer de processen nog aan de gang zijn. Door leading KPI's toe te passen kan er tijdig bijgestuurd worden. Een goede balans is dus de sleutel tot succes.

 

Procesbeheer: KISS

 

Om ervoor te zorgen dat iedereen mee is met de procesbeschrijvingen, is het belangrijk om deze eenvormig te houden. Pas hierbij eveneens het Pareto principe toe: wat moet er gebeuren versus wat open gelaten kan worden. Op die manier kan er meerwaarde ontstaan. 

 

Rollen en verantwoordelijkheden

 

Vaak lijkt het duidelijk wat de rollen zijn a.d.h.v. de functiebeschrijving, maar is dat in werkelijkheid niet zo. Denk na over rolbeschrijvingen. Het mandaat hiervoor ligt bij de proceseigenaars, maar het is belangrijk om dit met de werknemer te bespreken in functie van wat de capaciteiten zijn versus wat de wensen zijn. Hoe en waar wordt dit vastgelegd?

 

Continu verbeteren 

 

Het is belangrijk om problemen te kwantificeren om tot robuuste oplossingen te komen. Vaak wordt er overgegaan naar een Ishikawa diagram vooraleer men nadenkt over wat er in opgenomen moet worden. Voer dus eerst een Root Cause Analyse uit vooraleer over te gaan naar probleembestrijding. 

 

Hieronder kan je de presentatie herbekijken: 

 

 

 

De presentatie kan je hier downloaden.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top