Skip to main content
Top of the Page

Opleidingen over grenzen heen

 • Global Quality
 • Ledencontent
 • Medewerkers
Auteur: An Kint

Gepubliceerd op: April 25

Mensen opleiden vanuit een wereldwijd perspectief omhelst heel wat uitdagingen. Vertalingen, lokale versus globale beslissingen, opvolging via HR, digitale opleidingen die al dan niet geüpdated moeten worden, etc. In dit artikel duiken we verder in op waar je op kan letten, waar je mee rekening kan houden en welke tools onze leden gebruiken om aan de slag te gaan.

Als lid krijg je toegang tot het volledige artikel.

Het coördineren van trainings doorheen de organisatie

 

  1. Lokale autonomie of globale coördinatie?

  Er bestaat geen eenduidig antwoord op deze vraag.  Veel hangt af van je organisatie. Toch is het belangrijk om na te denken over systematische procedures die voor de gehele organisatie gelden, alsook een code of conduct of het opvolgen waarden en normen. Kunnen deze opleidingen vertaald, verspreid en opgevolgd worden? Dan is het steeds interessant om dit vanuit een globaal perspectief te benaderen. Gedetailleerde opleidingen eigen aan de plant, blijven best op lokaal vlak georganiseerd worden.
    

  2. Trainingen gescheiden of één trainingsplatform?

  Hier is het antwoord meer voor de hand liggend. Om er voor te zorgen dat de trainings die werknemer moeten volgen, goed worden opgevolgd, is het belangrijk om kwaliteitstrainingen en operationele trainingen niet gescheiden te houden. Dit zorgt ervoor dat HR de voltooiing van trainingen kan overzien, dat er een centraal systeem opleidingsplatform bestaat om verwarring tegen te gaan, en dat trainings op elkaar afgestemd kunnen worden. 

  3. Wie coördineert?

  Vaak ligt de coördinatie van opleidingen bij HR. Toch is het niet onbelangrijk om na te denken over wie deze trainingen opstelt, welke trainingen er worden opgenomen, en wie ze goedkeurt vanuit een kwaliteitsperspectief. 

  4. Hoe met content omgaan? 

  Wie maakt de content aan voor deze trainingen? Ellenlange powerpoint slides en papieren instructies zijn niet relevant meer om mensen op te leiden. Het is belangrijk om zo fool-proof en visueel mogelijk om te gaan met je trainings. Demo video's, afbeeldingen en korte instructies zijn belangrijk, maar loop niet verloren in het opstellen van dergelijke content. Hou het zo simpel mogelijk en zorg dat je niet volledig afhankelijk bent van je content creators. Tools als 'intertek's alchemy' bieden een mooi platform aan opleidingen die aangevuld kunnen worden. Let op dat je niet steeds het warm water moet uitvinden.

  5. Trainingen aandacht geven door ze van bovenaf aan te sturen

  Om ervoor te zorgen dat er voldoende aandacht wordt gegeven aan trainingen, en de manier waarop ze worden gegeven, is het belangrijk om het hoger management mee te krijgen. Zeker als het om de organisatiecultuur gaat. Je kan het gedrag van je medewerkers pas gaan beïnvloeden als iedereen mee is, dit geldt het meest voor hoger management.

  6. Wordt de effectiviteit gemeten?

  Ook hier is geen eenvoudige tip rond te geven. Toch is het belangrijk om stil te staan bij de effectiviteit van je trainings. Veel kan ook afgeleid worden van bewustmaking rond kwaliteit via trainings. Worden ze uitgevoerd en begrepen? Vertaald het zich in de performance reviews? 

  7. Tools

  Hieronder vind je enkele tools die de deelnemers van deze Global meeting worden toegepast binnen de organisatie:

  - Edloomio - AI leerplatform: https://edloomio.ai/
  - Flowsparks - De verspreiding, rapportage en administratie van je e‑Learning: https://www.flowsparks.com/nl/ 
  - Alchemy systems - Leerplatform gericht op kwaliteit en auditing: https://www.alchemysystems.com/technology/learning-platform/
   
  Deze inzichten kwamen tot stand tijdens onze Global meetings. Meer inzichten zullen aan dit artikel toegevoegd worden in de komende maanden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top