Skip to main content
Top of the Page

Op 16 maart  presenteerde Mark Graban zijn Quality Talk: Process Behavior Charts to Lead and Improve. Een frisse kijk op hoe men op een andere manier naar datapunten kan kijken om op lange termijn verbeteringen teweeg te brengen.

Log in als lid om het artikel te lezen.

Een stap terugzetten om je data beter te evalueren en te verbeteren

 

Tijdens deze Quality Talk toont Mark Graban met enkele duidelijke praktijkvoorbeelden aan hoe je aan de slag kan met PBC. In vergelijking met de groene en rode kleurcodes van 'Bowling Charts' kan men beter waarnemen waar er kan ingegrepen worden, en waar er uiteindelijk verbeteringen kunnen doorgevoerd worden. Mark Graban baseert zijn waarnemingen op het onderzoek van Donald J. Wheeler. Wheeler zoekt a.d.h.v. statistieken signalen op om ruis in de data weg te filteren. 

Mark weerlegt enkele bevindingen uit Six sigma waarbij men gebruik maakt van c-charts en p-charts. Hij beweert dat veronderstellingen rond distributie niet werken in de realiteit en dat XmR charts een betere standaard zijn om business statistieken uit te werken. Hij waarschuwt eveneens voor het te snel overgaan tot conclusies. Zo kan het best zijn dat 12 datapunten niet per sé wijzen op een trend.

Het is volgens hem belangrijk om waakzaam te zijn voor signalen die men uit datapunten kan halen die de limieten overstijgen of datapunten die de limiet niet bereiken. Deze punten kunnen aanleiding geven om een Root Cause Analyse op te stellen en de werking bij te sturen.

Hieronder kan je de opname van zijn presentatie herbekijken: 

 

 

 

De presentatie kan je hier downloaden.

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top