Skip to main content
Top of the Page

Supplier Quality Management Challenges today met Julie Bockstaele

  • Ledencontent
  • Lid in de kijker
  • Supply chain
Auteur: Julie Bockstaele

Gepubliceerd op: March 22

Julie Bockstaele is Quality Assurance Manager bij Van de Velde. Op 21 maart sprak ze het netwerk toe over de uitdagingen en de aanpak rond haar leveranciers. Ontdek hier meer over  'Supplier Quality Management  Challenges today'

Log in als lid voor het hele artikel.

Inzicht in Supplier Quality Management + Challenges

 

Kwaliteit wordt hoog in het vaandel gedragen bij Van de Velde. Tijdens ons bezoek aan Van de Velde sprak Julie Bockstaele over de vele controles die uitgevoerd worden tussen het aankrijgen van ruwe materialen tot het leveren van een afgewerkt product. Zo zijn er spec lijsten van materialen, BOM en BOWs, een eigen testlab, lijninspecties, audits van leveranciers, en een finale inspectie. Dit alles wordt achteraf opgevolgd door feedback loops van klanten retours en -klachten. Een kwaliteitsproces dat bij elke stap grondig onder de loep wordt genomen. Daarnaast  worden er duidelijke KPI's opgesteld rond de FTR van ruwe materialen en afgewerkte producten om de Supplier Quality Performance te garanderen. 

Toch zijn er nog heel wat uitdagingen voor Van de Velde waar Julie maar al te graag op anticipeert met een proactieve manier van aanpak. Uitdagingen liggen namelijk elk jaar opnieuw op de loer: Waar in 2021 de doelstellingen werden gehaald, zorgde 2022 voor een turbulent jaar voor het leveranciersmanagement: oorlog, energiecrisis, kostenverlaging... In 2023 zien we op algemeen vlak een lagere capaciteit van mode leveranciers wat dan weer zorgt voor overstock en hogere concurrentie. En dit alles komt bovenop productie-uitdagingen als kleurechtheid, de link met duurzaamheid, gebrek aan communicatie... 

Het antwoord bieden op deze uitdagingen is uiteraard niet eenvoudig en gelaagd. Het ligt in een grondige grip op het beheren van risico's waarbij non-conformiteiten worden aangepakt, maar ook ruimte is om in gesprek te gaan met leveranciers en ze te beoordelen met een grondige risk assessment. Maar een groot deel ligt in een goede samenwerking tussen de verschillende afdelingen van Van de Velde die teruggekoppeld wordt naar de leveranciers. Zo wordt er hard gewerkt aan het Supplier Relationship Management team waarbij leveranciers worden gemonitord en er partner leveranciers worden geselecteerd bij de keuze van nieuwe materialen. 

Hoewel er nog heel wat uitdagingen voor de boeg staan, werkt Julie hard aan de toekomst waarbij de Supply Chain kwaliteit garandeert en afgetoetst wordt met de verschillende afdelingen bij Van de Velde dankzij een geïntegreerd data en quality software systeem. 

Benieuwd naar de presentatie? Lees dan hier verder:

Supplier Quality Management  Challenges today

 

 

Wens je meer inzichten rond Supply Chain challenges en management?

Dan kan je steeds contact opnemen met Julie Bockstaele via onderstaande gegevens:

Naam

 

Julie Bockstaele

 

 Organisatie

 

Van de Velde

 

 Emailadres [email protected]
 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top