Skip to main content
Top of the Page

Verruim je horizon en bereid je voor op de toekomst

  • Digitale transformatie
  • Ledencontent
  • Organisatieontwikkeling
Auteur: An Kint

Gepubliceerd op: November 14

Kwaliteitsmanagement hangt vaak vast aan methodes die al jaren toegepast worden. Maar hoe moeten we de toekomst tegemoet gaan? Hoe wordt kwaliteit gepercipieerd over 20 jaar? 

Samenwerking

 

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van je organisatie stand houdt is het belangrijk om in contact te blijven met alle niveaus van de organisatie. Je vinger aan de pols houden met alle afdelingen van je organisatie is daarbij een must. Communicatie moet dus prioriteit blijven: Communiceer met verschillende departementen en zet zoveel mogelijk voelsprieten uit om op de hoogte te blijven van innovaties en veranderingen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om te anticiperen.

Denk ook na over het raadplegen van consultants en experten om een externe blik te krijgen op je organisatie en de toekomst ervan. Een groeimodel als EFQM kan je hierbij ook begeleiden op verschillende vlakken. Neem hier een kijkje.

Kijk ook naar internationale voorbeelden om je horizon te verruimen. Hou hierbij ook rekening met onderzoek en studies van onderzoekbureaus en academische instellingen die pro’s en contra’s kunnen afwegen.

 

Flexibiliteit en transformatie 

 

Maak tijd voor innovatie. Het is belangrijk om jouw functie als verantwoordelijke naar de kwaliteit van je organisatie, als een rekbaar begrip te beschouwen. Kwaliteit zal in de toekomst nog meer ingebakken zijn in het product en de dienst op zich. Wat uiteraard ook heel wat veranderingen met zich meebrengt: Wie is verantwoordelijk voor wat? Hoe wordt dit ondersteunt? Wanneer spreken we van een ingebakken kwaliteitscultuur?

Denk hierbij ook aan data sharing! Het kan de sleutel vormen om de horizon te verruimen en voorspellingen te maken. Om zo uiteindelijk te innoveren zonder kwaliteit uit het oog te verliezen.

Open geest

 

Daag jezelf uit. Niemand heeft een glazen bol, maar als je jezelf niet uitdaagt om veranderingen in kaart te brengen naar 5, 10 en zelfs 20 jaar toe, wordt het moeilijk om verbetering op lange termijn te gaan inbouwen. Bestaat er reeds een intern orgaan dat hiermee aan de slag gaat in je organisatie? Welke rol speelt kwaliteit hierbij? 

 

'Kwaliteit'

 

Een term die nu reeds ambigu klinkt voor velen, zal naar de toekomst toe nog meer versmelten met andere verantwoordelijkheden. Hierop voorbereid zijn en rekening houden met een wereld die in constante verandering is, is van cruciaal belang. Richt daarom je pijlen op communicatie en samenwerking om je medewerkers te blijven faciliteren en processen continu te verbeteren. 

 

Wil je meer weten hoe je je organisatie future-proof maakt?

Als lid kan je deelnemen aan de Taskforces rond digitalisatie en organisatiebeheer. Ontdek onze opkomende meetings hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top