Skip to main content
Top of the Page
Barco experience

Een blik achter de schermen van Barco

  • Achter de schermen
  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: June 23

In 1934 startte Lucien De Puydt met zijn zaak om radio's samen te stellen van geïmporteerde onderdelen uit Amerika. De 'Belgian American Radio Corporation' werd geboren. Bijna 90 jaar later is dit ambitieuze bedrijf uitgegroeid tot een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat zich specialiseert in high tech displaytechnologie. In juni 2023 was het netwerk er te gast. 

Gefocust op de toekomst

 

Op donderdag 22 juni 2023 werd het netwerk warm onthaald door Jurgen De Keyser en Sophie De Smul in het indrukwekkende hoofdkantoor van Barco te Kortrijk. Een organisatie die beeldtechnologieën ontwikkelt voor ontspanning, business en de gezondheidszorg en actief is in meer dan 30 landen. We werden getrakteerd op een inkijk op de kwaliteit van de organisatie, hun kijk op de toekomst en een korte rondleiding van de productie. 

 

Technologische innovatie gepaard met global Quality

Met meer dan 500 patenten is Barco duidelijk gefocust op het verleggen van haar grenzen. Daarnaast willen ze met hun innovaties op een zo duurzaam mogelijke manier impact creëeren. Het eigenaarschap rond het DNA van Barco wordt daarom hoog in het vaandel gedragen door elke werknemer. 

Om dit in goede banen te leiden vertrouwd Barco wereldwijd op uitgebreide managementprocessen. Marketing, de Company Policy en het procesmanagement zijn de drie pijlers waarop de processen verder worden uitgebreid. Daarbij komen meer dan 6 officiële certificaten aan te pas.  

De complexiteit van de organisatie vergt daarom een sterk documentatiemanagement opgedeeld in 4 niveau's: van de policies en procedures tot templates. 

 

 

Bewustmaking en uitdagingen voor de toekomst 

Barco zet niet alleen sterk in op uitgebreide managementsystemen, het inspireert haar werknemers op verschillende manieren rond kwaliteit. Zo krijgt elke werknemer een opleiding rond kwaliteit bij de onboarding en zijn er doorlopend trainingen en een 2 maandelijke cyclus rond standaarden (het Standards@Work programma). 

Op die manier worden werknemers enorm sterk betrokken bij de kwaliteit van de organisatie, maar wordt er tegelijkertijd ook heel wat zorg gedragen voor hun welzijn. Dat werd duidelijk tijdens de rondleiding doorheen deze unieke organisatie. 

Naast een duidelijke focus op haar werknemers zijn er nog heel wat uitdagingen voor Barco. Om te blijven innoveren zijn er heel wat elementen om mee rekening te houden voor een organisatie die op de scherp van de snee willen blijven. Dat bleek  bijvoorbeeld ook uit de manier waarop ze met hun Supply Chain omgaan. 

De toekomst speelt duidelijk een belangrijke rol voor deze organisatie. Hun visie bij het ontwikkelen van nieuwe technologieën is gericht op een betere, slimmere en gezondere wereld. Een ware inspiratie.

 

Visuele traktatie

Tijdens de rondleiding konden we onze ogen eveneens de kost geven in de 'experience center' van Barco. Een mooi voorbeeld van de ontwikkelingen van deze organisatie. Je wordt als het ware meegezogen in de beeldvorming en je krijgt een blik op de eindeloze mogelijkheden die deze organisatie nog in haar mars heeft.

Dank aan Barco en de collega's voor de uitnodiging en hun inzet in ons netwerk. Je vind de presentatie via deze link.

 

 

 

Kijk zeker naar onze agenda voor de opkomende bedrijfsbezoeken en Xelyo activiteiten. Wens je meer info over het lidmaatschap, kan je steeds contact opnemen met An Kint

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top