Skip to main content
Top of the Page

Lid in de kijker: Robby Herfs (Profacts)

  • Lid in de kijker
  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: March 12

Robby Herfs, Processen & Data Director bij Profacts, ziet in Xelyo een bron van inspiratie in zijn zoektocht naar methoden om processen en dataflows optimaal te structureren voor grote onderzoeksprojecten.

Het beheren van data als tweede natuur

 

Robby heeft altijd een passie gehad voor biologie. Hij volgde die passie in zijn studies en is tot op vandaag geboeid door de natuur. Het is dan ook niet te verwonderen dat hij één keer per jaar de natuur intrekt om de rust op te zoeken te midden van nieuwe landschappen. Waar hij in zijn vrije tijd op zoek gaat naar nieuwe omgevingen, probeert hij als Processes & Data Director bij Profacts dataflows binnen zijn organisatie te optimaliseren en te automatiseren

In 2004 startte Robby Herfs zijn carrière als Clinical Data Manager bij Johnson & Johnson. Klinisch onderzoek staat gelijk aan een sterk gereguleerde omgeving, maar eveneens aan ervaring met policies en heel wat managementsystemen. Het onderzoek ging verder bij onder andere SGS waar hij aan de slag ging met heel wat projecten. In zijn werk over de jaren geraakte hij geïnspireerd om een meer zelfstandigere rol op te nemen. In 2020 bood zich de opportuniteit aan om zijn expertise in onderzoek en data op een schitterende manier te combineren bij Profacts, waar hij reeds 2 jaar partner is. 

 

Een verhaal van transformatie en verbetering

 

Net voor de komst van Robby won CEO van Profacts, Carine Vaeremans, de toenmalige VCK Business Excellence Award. Met haar case toonde ze aan hoe mensen een centrale rol spelen in de digitale transformatie van haar organisatie met een sterke strategie die ook in 2023 verder wordt uitgewerkt. Het is binnen die strategie dat Robby meewerkt aan standaardisering en procesmanagementen de realisatie van een ISO27K certificatie.. 

‘Hoe groter de organisatie, hoe groter de nood aan standaarden’. Uit zijn vorige ervaringen kan Robby Profacts, als KMO, goed vergelijken met grotere organisaties. Van daaruit wordt het hem ook duidelijk dat die nood in een sterk groeiende organisatie als Profacts van groot belang is. Daarnaast werkt hij ook multidisciplinair samen met  een ----team van gedreven collega’s. De nood om processen verder te formaliseren en te stroomlijnen is een uitdaging waar de hele organisatie de vruchten zal van plukken.

 

Wanneer kwantiteit en kwaliteit hand in hand gaan

 

customer delight ProfactsProfacts is een full-service marktonderzoeksbureau, dat inzet op diverse datacollectie -en exploratiemethoden en klanten zo inzichten aan te reiken in het optimaliseren van hun strategie. Voor grootschalige kwantitatieve bevragingen wordt bijvoorbeeld beroep gedaan op online onderzoek, telefonisch onderzoek, postaal onderzoek en face-to-face onderzoek, en dit vaak in een hybride context. Profacts zet dan ook in op automatisatie van deze hybride datacaptatievormen , met  inzichtelijke data-flows en dashboarding,  Diepte-interviews en focusgroepen geven op hun beurt inzicht in motivationele keuze- beslissings - en ervaringsprocessen van klanten  Deze kunnen zowel fysiek als via online platformen of communicties plaatsvinden. Ongeacht de de context van de klant en van het onderzoek, wenst Profacts in te zetten op Customer Delight. Klantentevredenheid staat centraal en wordt opgevolgd na elk project Ook de GDPR wetgeving wordt strikt opgevolgd.. .

Kwaliteit doorheen alle projectfasen draagt bij tot deze klantentevredenheid.  De opmaak van een vragenlijst of de hypotheses voor analyse vragen om kennis van de klant, de sector en de markt. Er zijn namelijk heel wat variabelen die kunnen leiden tot verschillende inzichten. De manier waarop een  vraag wordt geformuleerd, de persoon aan wie de vraag wordt gesteld en de manier waarop de antwoorden worden verwerkt, zijn maar enkelen in een lange lijst. Dit wordt op projectniveau gedetailleerd gedocumenteerd. Daarnaast is er ook het gegeven dat een succesvol onderzoek het eindresultaat is van een efficiënte samenwerking tussen verschillende teams, mensen en systemen.   De permanente optimalisatie van samenwerking tussen mensen in elk onderzoeksproces is een mooie uitdaging. 

Om proactief aan de slag te kunnen gaan en verder te kunnen verbeteren is het Robby’s missie om de dataflows verder te optimaliseren en te formaliseren. Zo werkt hij ook mee aan het implementeren van de ISO 27001 en gaat hij verder op zoek naar nieuwe manieren om zijn kennis en ervaring te delen met de  collega’s.

 

De ‘way of working’ verder stroomlijnen

 

In zijn zoektocht naar inspiratie rond standaardisatie en het verder optimaliseren van processen vindt Robby zijn weg naar de meetings van het Xelyo netwerk waar hij heel wat gelijkgestemden kan terugvinden. Daarnaast valt het ook op hoe zijn motivatie naar het verder verbeteren van zijn organisatie zich uit in leergierigheid. Het is dan ook steeds een plezier om Robby te mogen verwelkomen tijdens één van onze Taskforces. 

Robby heeft duidelijke doelen voor ogen waarbij hij voluit wenst in te zetten op de realisatie van de ISO27K certificatie  met gestroomlijne processen, onder andere goede naamgevingsconventies en een goed geïmplementeerde standaardisering. Doelen die hij samen met het Profacts team dankzij zijn uitgesproken motivatie en zin om verder te verbeteren ongetwijfeld zal halen. Wij wensen hem alvast veel succes!

Zin om ook deel te nemen aan de Taskforces? Registreer je als lid gratis via onze agenda

Wil je zelf deelnemen aan de Xelyo Business Excellence Award: ontdek er dan hier meer over en stel je kandidaat.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top