Skip to main content
Top of the Page

Xelyo Continuo april-mei 2024

  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: May 30

Elke maand delen we graag een overzicht van wat er werd besproken tijdens onze ledenmeetings. Een tipje van de sluier als het ware van wat je aan inzichten kan verwachten tijdens onze (digitale) bijeenkomsten. Als lid kan je steeds via de links verder lezen. Alvast veel lees en leerplezier gewenst!

Xelyo Continuo

 

Over de voorbije maanden konden we onze leden op allerhande manieren beter leren kennen. Zo kwamen we samen met global quality manager om opleidingen te bespreken. Zo blijkt dat de effectiviteit van trainings meten, geen sinecure is en dat AI uitstekende mogelijkheden biedt om leermodules op te stellen. 

We hadden het tijdens de ledenmeetings (Taskforces) ook over klantenfeedback en -bevragingen. De klant centraal stellen blijft cruciaal om de kwaliteit te borgen. Maar hoe wordt er in jouw organisatie met de klant omgesprongen en rekening gehouden? 

Qua diversiteit aan topics geen gebrek de voorbije weken! Zo kregen we interessante inzichten rond change management van Luc Balens van PVO. Die kon ons a.d.h.v. een zeer interessant 6-stappenplan aantonen hoe je de betrokkenheid van je medewerkers kan verhogen. (Als lid kan je hieronder alle inzichten van de voorbije weken terugvinden. Benieuwd naar meer? Nog geen lid? Neem dan zeker contact met ons op via An Kint.)

Een bezoek aan Xelyo-lid, Camino Group, bracht ons een fantastische kijk op deze organisatie met Anneleen Warmoes als inspirerende gastvrouw. We leerden er over de weg die ze aflegde van procesoptimalisatie naar een Lean Mindset. Planning, de One Piece Flow methode, samenwerking tussen onderaannemers, de complexiteit van de organisatie... het kwam allemaal aan bod. Daarnaast kregen we ook een rondleiding door het gloednieuwe 'In The Yard' lees er hier meer over:

 

Een blik achter de schermen bij Camino Group  

 

Hoe omgaan met Change Management

 

Luc Balens van PVO deelt zijn inzichten rond veranderingen binnen de organisatie. Met een 6 stappenplan gericht op betrokkenheid van de medewerker neemt hij ons mee doorheen alle elementen die kunnen helpen om verandering in je organisatie te behappen.

 

Quality Talk: Change Management (enkel voor leden)

 

 

Klantenfeedback: tussen klacht en vooruitgang

 

De klant staat steeds centraal als het de kwaliteit van je product of dienst aangaat. Toch is het niet altijd even eenvoudig om gevolg te geven aan de feedback die men van klanten krijgt. Hoe zorg je dat deze niet verloren gaat en hoe geef je er gevolg aan? Hieronder gaan we kort in op enkele zaken die je in het achterhoofd kan houden.

 

Ontdek enkele inzichten van het netwerk (enkel voor leden)

 

Xelyo Global: opleidingen over grenzen heen

 

Mensen opleiden vanuit een wereldwijd perspectief omhelst heel wat uitdagingen. Vertalingen, lokale versus globale beslissingen, opvolging via HR, digitale opleidingen die al dan niet geüpdated moeten worden, etc. In dit artikel duiken we verder in op waar je op kan letten, waar je mee rekening kan houden en welke tools onze leden gebruiken om aan de slag te gaan.

 

Ontdek enkele inzichten van het netwerk (enkel voor leden)

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top