Skip to main content
Top of the Page

Xelyo Continuo juni 2023

  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: July 10

 Elke maand delen we graag een overzicht van wat er werd besproken tijdens onze ledenmeetings. Een tipje van de sluier als het ware van wat je aan inzichten kan verwachten tijdens onze (digitale) bijeenkomsten. Als lid kan je steeds via de links verder lezen. Alvast veel lees en leerplezier gewenst!

Jouw maandelijkse netwerkinzichten

 

Juni beloofde een mooi gevulde maand voor het netwerk! Michaela Lawton van Siemens UK deelde haar ervaringen rond het EFQM parcours van haar organisatie dat al meer dan 2 decennia vruchten opleverde. We gingen in de Taskforces aan de slag met competentiemanagement en continuous improvement. Miet Nelissen van Cegeka deelde haar persoonlijke verhaal waar IT, kwaliteit en tennis, hand in hand gaan. Als kers op de taart werden we uitgenodigd bij Xelyo lid, Barco. Een unieke ervaring die technologische innovatie combineerde met een doordacht kwaliteitsbeleid. 

 

Stel je nu kandidaat voor de Xelyo Business Excellence Award!

Ieder jaar erkent Xelyo de persoon of het team met een award die Business Excellence in Vlaanderen onderscheidt. Een externe, ervaren jury beoordeelt de cases en kiest 1 of meerder winnaars uit. In dit artikel lees je de ervaringen en het perspectief op de award van de 2 juryvoorzitters voor 2023. Ontdek de voordelen van de Xelyo Business Excellence Award door de ogen van de juryvoorzitters.

 

Barco: Een toonbeeld waar innovatie en kwaliteit hand in hand gaan

Deze Belgische organisatie is na 90 jaar nog steeds haar grenzen aan het verleggen: actief in 30 landen, meer dan 3000 werknemers, 500 patenten... Maar de aandacht voor kwaliteit binnen de organisatie blijft hoog en steeds gericht op de toekomst. Ontdek hoe het netwerk dit bezoek ervoer en download de presentatie. 

 

Xelyo in gesprek met Miet Nelissen van Cegeka

Miet besefte al vroeg in haar carrière dat haar toekomst in de IT-sector lag. Ze zag haar organisatie verder evolueren en zette haar schouders onder het kwaliteitsverhaal waar ze tot op vandaag inspiratie uit haalt in haar professionele-, zowel als haar privéleven. Het werd een boeiend gesprek over Cegaka, tennis en het verkondigen van kwaliteit doorheen de organisatie. Ontdek hoe tennis, kwaliteit en IT aan elkaar verbonden zijn in het verhaal van Miet.

EFQM bij Siemens UK

Al 20 jaar lang speelt EFQM een grote rol in het systematisch verbeteren binnen Siemens in het Verenigd Koninkrijk. Business Excellence specialist bij Siemens, MIchaela Lawton, sprak het netwerk toe aan het begin van de maand met haar ervaringen en inzichten rond het framework. Herbekijk deze Quality Talk webinar als lid.

 

Competentiemanagement: 5 tips om ermee aan de slag te gaan 

Als je aan competentiemanagement denkt, denk je misschien automatisch aan HR. Toch kan ook een kwaliteitsmanager bijdragen aan de efficiëntie van je organisatie, het retentiebeleid beïnvloeden en de cultuur van je organisatie kracht bijzetten. Ontdek als lid 5 tips die je op weg kunnen helpen.

 

Stilstaan bij Circulaire Economie en Kwaliteitsmanagement

Sunil Thawani, auteur en zaakvoerder van Quality Indeed Consulting gaat in dit artikel op zoek naar hoe standaarden en raamwerken uit de kwaliteitwereld kunnen bijdragen aan de wereldwijde circulaire economie. Je kan dit Engelstalige artikel hier doornemen met heel wat tips om de circulariteit binnen je organisatie kracht bij te zetten.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top