Skip to main content
Top of the Page

Xelyo Continuo februari 2023

  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: March 2

 Elke maand delen we graag een overzicht van wat er werd besproken tijdens onze ledenmeetings. Een tipje van de sluier als het ware van wat je aan inzichten kan verwachten tijdens onze (digitale) bijeenkomsten. Als lid kan je steeds via de links verder lezen. Alvast veel lees en leerplezier gewenst!

Jouw maandelijkse netwerkinzichten

 

In februari gingen we langs bij Rousselot, een inspirerend bezoek bij dé collageen producent van België met een gezonde houding naar kwaliteit toe! Daarnaast werd het geheugen opgefrist rond de voordelen van de PDCA cyclus, en werden stakeholdermanagement en centralisering onder de loep genomen. 

PDCA: cyclisch optimaliseren

 

De PDCA-cyclus kan een oplossing bieden om meer structuur te krijgen in de organisatie, maar er zijn andere methoden om ervoor te zorgen om de hele organisatie mee te krijgen in je verbeterprocessen. Wil je verbeteringen toepassen op de processen doorheen de hele organisatie? Dan biedt Lean misschien wel de oplossing. De PDCA cyclus is een management tool die in de eerste plaats bedoeld is om je overkoepelende procedures te stroomlijnen. Lees het volledige artikel als lid onder 'nieuws en inzichten'.

 

Stakeholdermanagement: de focus behouden

 

Als je je stakeholders in kaart wil brengen is het interessant om stil te staan bij de power-interest matrix. Deze tool zorgt ervoor dat je de juiste focus behoudt bij het in kaart brengen van je stakeholders. Op die manier ga je risk-based te werk. Let ook op dat het opstellen van een stakeholderanalyse geen finale oefening is! Het is een analyse die continu herbekeken moet worden. Zorg daarom voor een goede opvolging en bouw deze structureel in. Lees het volledige artikel als lid onder 'nieuws en inzichten'.
 

Centraliseren of decentraliseren? 

 

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag: moet ik de werking van mijn organisatie gaan centraliseren of inzetten op zelfsturing. Het is uiterst belangrijk om een goede balans te vinden op maat van jouw organisatie. Hoe men ook reorganiseert, de mensen staan steeds centraal in de organisatie. Om ervoor te zorgen dat een globale werking vlot verloopt is het cruciaal om steeds rekening te houden met ownership en behaviour.  Lees het volledige artikel als lid onder 'nieuws en inzichten'.

 

Rousselot: quality makes the difference

 

Voor Pieter Soete, Global Quality Director, kan men met kwaliteit het verschil maken tegenover de concurrentie. Het moet een economisch businessmodel vormen waarbij de inbreng van de klant wordt vertaald in organisatorische objectieven. Een inspirerend inzicht! Kwaliteit kan dus weldegelijk een concurrentieel voordeel opleveren. Lees verder hoe dit bedrijfsbezoek aan Rousselot verder verliep.  Lees het volledige artikel onder 'nieuws en inzichten'.

 

 

Lees verder als lid

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top