Skip to main content
Top of the Page

Xelyo Continuo maart 2023

  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: March 30

 Elke maand delen we graag een overzicht van wat er werd besproken tijdens onze ledenmeetings. Een tipje van de sluier als het ware van wat je aan inzichten kan verwachten tijdens onze (digitale) bijeenkomsten. Als lid kan je steeds via de links verder lezen. Alvast veel lees en leerplezier gewenst!

Jouw maandelijkse netwerkinzichten

 

In maart werden we ontvangen door Brandweer zone Antwerpen, sprak Mark Graban ons over Process Behavior Charts en gingen we in gesprek met onze leden rond business continuity, klimaat neutrale strategie, AR/VR, én werd Xelyo lid Robby Herfs geïnterviewd! Een drukke maak voor het netwerk. Ontdek hieronder enkele inzichten: 

 

Profacts' Robby Herfs gaat in gesprek over en met Xelyo

 

Robby Herfs, Processen & Data Director bij Profacts, ziet in het Xelyo netwerk een bron van inspiratie in zijn zoektocht naar methoden om processen en dataflows optimaal te structureren voor grote onderzoeksprojecten. Lees het volledige interview hier.

 

ISO Net Zero Guidelines: De weg naar zero uitstoot

 

Tijdens een internationale workshop georganiseerd door BSI in september 2022 werd een overeenkomst omgezet in Net Zero Guidelines. Dit document biedt een interessant overzicht van richtlijnen die als maatstaf kunnen dienen om een strategie op te zetten voor een klimaat-neutrale organisatie. In dit artikel bespreken we deze richtlijnen met het netwerk en vatten we ze samen. Lees het volledige artikel hier.

 

Brandweer zone Antwerpen: kwaliteit, leren en voortdurend verbeteren

 

Als men aan de brandweer denkt, denkt men wel eens aan snelle responstijden, veiligheid en risico's. Kwaliteit, daarentegen, lijkt niet meteen de grootste prioriteit en toch zorgt het ervoor dat alle voorgaande bedenkingen beter in kaart gebracht kunnen worden en dat men kan blijven verbeteren. Ook in situaties waarbij mensenlevens op het spel staan. Brandweer zone Antwerpen zet daarom, als pionier in Vlaanderen, sterk in op kwaliteit. Lees het verslag van dit bezoek aan dit Xelyo lid.

 

AR/VR: 6 tips!

 

Augmented en Virtual Reality kunnen heel wat mogelijkheden bieden voor je organisatie. Op vlak van veiligheid en testomgevingen kan je dankzij deze technologieën je risico's beperken, dus waar liggen de opportuniteiten voor kwaliteit? Zo kan een digital twin  namelijk een fantastische manier zijn om te meten en te verbeteren. Lees verder als lid over de opportuniteiten van AR en VR.

 

BCP: plannen voor de toekomst 

 

Er zijn 5 sleutelelementen voor het opstellen van een sterk Business Continuïteitsplan: 1. Risico’s en potentiële impact op de organisatie 2. Planning en een effectieve aanpak 3. Rollen en verantwoordelijkheden 4. Communicatie 5. Testing en training. In dit artikel duiken we dieper in deze 5 elementen en hoe je proactief aan de slag kan gaan. Lees het volledige artikel als lid en en leer meer over de 5 sleutelelementen.

 

PBC: een heldere kijk op data!

 

Tijdens deze Quality Talk toont Mark Graban met enkele duidelijke praktijkvoorbeelden aan hoe je aan de slag kan met PBC. In vergelijking met de groene en rode kleurcodes van 'Bowling Charts' kan men beter waarnemen waar er kan ingegrepen worden, en waar er uiteindelijk verbeteringen kunnen doorgevoerd worden. Mark Graban baseert zijn waarnemingen op het onderzoek van Donald J. Wheeler. Wheeler zoekt a.d.h.v. statistieken signalen op om ruis in de data weg te filteren. Herbekijk deze Xelyo Quality Talk als lid.

 

 

 

Lees verder als lid

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top