Skip to main content
Top of the Page

Xelyo Continuo mei 2023

  • Xelyo
Auteur: Thomas Sear

Gepubliceerd op: June 2

 Elke maand delen we graag een overzicht van wat er werd besproken tijdens onze ledenmeetings. Een tipje van de sluier als het ware van wat je aan inzichten kan verwachten tijdens onze (digitale) bijeenkomsten. Als lid kan je steeds via de links verder lezen. Alvast veel lees en leerplezier gewenst!

Jouw maandelijkse netwerkinzichten

 

In mei ging het netwerk langs bij dé pionier van additive manufacturing, beter bekend als 3D printing, Materialise. We hadden het over over opportuniteitsmanagement, de juiste werkinstructies op het juiste moment en het management meekrijgen in het kwaliteitsverhaal.  SGS sprak het netwerk toe rond duurzaamheidsrapportering en hoe de ESG-criteria je hierbij kunnen helpen. Een mooi gevulde maand waar je hieronder enkele interessante takeaways terugvindt! 

 

Stel je nu kandidaat voor de Xelyo Business Excellence Award!

Ieder jaar erkent Xelyo de persoon of het team met een award die Business Excellence in Vlaanderen onderscheidt. Een externe, ervaren jury beoordeelt de cases en kiest 1 of meerder winnaars uit. In dit artikel lees je de ervaringen en het perspectief op de award van de 2 juryvoorzitters voor 2023. Ontdek de voordelen van de Xelyo Business Excellence Award door de ogen van de juryvoorzitters.

 

Toegevoegde waarde bij Materialise

Om steeds te verbeteren en te innoveren gaat Materialise samen met de klant steeds op zoek naar nieuwe toepassingen, waarbij 3D printing een essentieel deel kan gaan uitmaken van het productieproces. Op deze manier blijft Materialise op een duurzame manier samenwerkingen aangaan die verschillende markten nieuwe mogelijkheden aanbiedt! Beleef de highlights van dit bezoek.

 

De juiste software als eerste hulp bij capaciteitstekorten

Er wordt bijna overal met personeelstekorten gekampt. De werkdruk ligt hoog en extra administratieve helpen daar niet bij. Infoland biedt hier een oplossing voor met hun Zenya software op maat die jouw kwaliteitsmanagementsysteem vooruit kan helpen. Win tijd en inzichten met de software van Infoland.

 

De ESG-criteria in aanloop van de verplichte, Europese CSRD richtlijn door SGS

Pieter Weterings en Katlijn Vandenbossche, twee experten bij SGS, spraken tijdens deze Quality Talk over duurzaamheid en de ESG-criteria in aanloop van de verplichte CSRD in 2024. Zo leerden we dat wie tot voor kort in aanraking kwam met de NFRD (Non Financial Reporting Directive) nu de pijlen zal moeten richten op de Corporate Sustainability Reprting Directive. Daarnaast werd eveneens duidelijk dat het toepassen van een sterke ESG strategie een fantastische voorbereiding kan betekenen voor een betere rapportering. Lees hier verder als lid.

 

Opportuniteiten om te verbeteren

Risico's vormen vaak het vertrekpunt als het gaat over verbeteren. Toch blijft het grootste risico het feit dat opportuniteiten niet in beeld worden gebracht. Lees hier verder als lid over hoe je je kan focussen op het in kaart brengen van de opportuniteiten van je organisatie.

 

Tips om aan de slag te gaan met digitale werkinstructies

De juiste instructies, op het juiste moment. Het blijft een uitdaging. Zit iedereen op dezelfde golflengte? Wordt dezelfde taal gesproken? Zijn de instructies toegankelijk genoeg? Kom hier als lid enkele handige tips te weten.

 

Samen met het management naar meerwaarde zoeken

Hoe krijg ik het management mee? Het blijft een veelgestelde vraag binnen het netwerk. Toch kan de juiste focus zorgen voor een betere communicatie doorheen de hele organisatie als het aankomt op kwaliteit. Lees verder als lid over hoe je de neuzen in dezelfde richting kan laten wijzen.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. 
Leden (met account) ontvangen onze communicatie automatisch. 
(Communicatievoorkeuren staan als lid van Xelyo in je account )

Hou me op de hoogte

Volg ons op

Back to Top